Amnesty groep

Groepsleden

De groep Enschede van Amnesty International bestaat uit onderstaande leden. Nieuwe leden zijn altijd welkom en kunnen contact opnemen met een van de huidige leden.

 

Sinds eind jaren 80 ben ik lid van Amnesty International. Ik schreef brieven naar regeringen en kaarten naar gevangenen. Af en toe ontving ik dan een bericht terug..Enkele jaren later werd ik benaderd door Amnesty International groep Enschede om actief deel te nemen aan acties en bewustwording binnen Enschede en daar heb ik geen spijt van gehad. Het is  leuk en zinvol om te doen. We hebben de afgelopen jaren al heel wat activiteiten ondernomen, zoals de jaarlijkse collecteweek, het organiseren van activiteiten op 10 december,e.d.. In 2011 hebben we i.s.m. Amnesty International Amsterdam en Concordia het filmfestival "Movies that Matter" naar Enschede gehaald.

 

Sinds 2012 organiseren we op 10 december een culturele avond met muziek en poëzie, gecombineerd, indien mogelijk, met het schrijven van brieven. 10 december is de dag waarop door de VN de" Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens" is opgesteld, Deze datum wordt zowel nationaal als internationaal herdacht met diverse activiteiten. In het recente verleden hebben we ook diverse keren voorlichting gegeven op basisscholen over het werk van Amnesty.International. Helaas ligt dit momenteel nagenoeg stil wegens gebrek aan menskracht. Lijkt het je leuk om dit te doen, schroom niet en meld je aan als actief lid van onze Enschede groep..  

 

Jacqueline is;

- Contactpersoon Amnestygroep Enschede Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Mediavoorlichter Amnestygroep Enschede

- Werkgroeplid Dag Rechten van de Mens

- Medewerker Scholenwerk

jacco

Jacco:

"Ik ben sinds 1995 lid van Amnesty International en vanaf 1997 in Enschede actief. Ik houd me onder meer bezig met het Digital Action File (DAF) Oost-Afrika. Daarbij gaat vooral om kortlopende schrijfacties.

Ik wil me ook maatschappelijk nuttig maken en heb gekozen voor AI omdat mensenrechten voor mij één van de belangrijkste dingen in het leven zijn. Het niet-politieke karakter van AI spreekt me daarbij aan. Er is nog veel te doen in de wereld op het terrein van de mensenrechten. In Enschede kunnen we nieuwe actieve leden erg goed gebruiken dus neem vooral eens contact op om te horen wat jij voor AI kan betekenen en AI voor jou."

 

Jacco is:
- Coordinator DAF

- Medewerker Oud Papier

 berend

 

Berend:

"Ik ben al heel lang lid van AI. De doelstellingen van AI spreken me zeer aan. Tot nu toe heb ik enige schrijfavonden georganiseerde en bezocht, jaren geleden in Haaksbergen. Ook ben ik sinds twee jaar collectant. Nu ik 65 ben heb ik zorgvuldig uitgezocht welke taken ik in het maatschappelijk leven nog wat meer op me zou kunnen nemen en de keus viel ook op AI. Van huis uit ben ik onderwijskundige. Ben actief lid van de RKK en zing, zeil en wandel graag."

 

Berend is:

- Werkgroeplid Dag Rechten van de Mens

 

marijke Marijke:

"In de zomer van 2010 ben ik lid geworden van de stadsgroep Enschede. Mensenrechten vind ik belangrijk en er is op dat terrein nog zeer veel te doen. Graag zet ik me daarvoor in."

 

Marijke is:

- Penningmeester

- Medewerker Scholenwerk

 

Linda:

"Nadat ik vorig jaar (2011) met mijn gezin weer terug gekeerd was van een anderhalf jaar durende zeilreis, besloot ik een deel van mijn vrije tijd te besteden aan vrijwilligerswerk. Amnesty International was direct mijn eerste keus, omdat ik besef dat de rechten van de mens in veel landen nog heel veel aandacht nodig hebben en Amnesty zich daar uitstekend voor inzet. Mijn kinderen, werk (onderwijskundig advies, aansluiting vmbo-mbo-hbo), zeilen, hockey en koken slokken de resterende uren op ;-)."

 

Linda is:

- Werkgroeplid Dag Rechten van de Mens

 

Rudy: Ik ben sinds begin van dit jaar (2014) actief voor de Enschede-groep van Amnesty International.

Nog maar heel kort dus. Ik vind het heel belangrijk dat mensen rechten niet geschonden worden, dat mensen niet onterecht gevangen genomen worden en al helemaal niet gemarteld mogen worden om ze op die manier een “bekentenis” af te dwingen. En als mensen dan toch gevangen genomen worden zij een eerlijk proces krijgen. Dat is de reden dat ik me aangemeld heb bij Amnesty International. Ik verzorg nu de coördinatie en de uitvoering van de schrijfacties in Enschede.

Rudy is:

-- coördinator schrijfgroep Enschede

Willem Jaap Zwart

Willem Jaap: In een vorig leven was ik oprichter van een goedlopend full-service internet bureau. Deze ervaring zet ik graag in voor Amnesty International. Ik voel mij onvoorstelbaar bevoorrecht in het vrije Nederland geboren te zijn. Ik zet me daarom graag in voor mensen die dat geluk niet hadden.

 

Willem Jaap is;

- Webmaster

  • Laatste wijziging : 28 november 2021.